Etusivu » Sisäilmaongelmat » Äänetön ilmanpuhdistaja takaa työ- ja opiskelurauhan
Sponsoroitu

Melua on kaikkialla. Työpaikoilla, kouluissa ja muissa yhteisissä tiloissa koneet ja laitteet humisevat, ihmiset hälisevät ja puhelimet piippailevat. Melua voi kuitenkin karsia. Häiriöttömässä ympäristössä työskentely ja uusien asioiden omaksuminen on helpompaa.

Melu on ääntä, jonka joku kuulee ja joka voi aiheuttaa vaaraa tai haittaa sen kuulevalle tai muille henkilöille. Tutkimusten mukaan melulle altistuminen voi muun muassa nostaa verenpainetta ja aiheuttaa uniongelmia.

Työturvallisuuslain mukaan työntekijän altistuminen melulle on rajoitettava niin vähäiseksi, ettei siitä aiheudu haittaa tai vaaraa työntekijän turvallisuudelle tai terveydelle. Tavallisissa luokkahuoneissa jo pelkästään ilmanpuhdistaja hurisee kuulemiseen vaikuttavalla yli 40 desibelin taajuudella.

Kaikenkokoisiin kiinteistöihin

Puhtaan ja pölyttömän huoneilman luominen vaatii ilmanpuhdistimelta paljon. Erittäin suuri ilmanpuhdistuskyky (CADR) ja äänettömyys ovat yhdistelmä, johon Ruotsissa vuonna 1987 perustettu ja Suomessakin jo kymmenen vuotta toiminut Cair AB on kehittänyt usealla patentilla suojatun ratkaisun.

– Ilmanpuhdistimiamme on käytössä esimerkiksi monissa erilaisissa julkisissa tiloissa, joissa asioiva ihminen ei niitä kuitenkaan huomaa. Puhdistin saattaa olla myös yhdistettynä, esimerkiksi kirkossa saarnastuolin sisälle tai alttarin rakenteisiin, jossa se tekee huomaamattomasti ja äänettömästi tehtäväänsä, toimitusjohtaja Klaus Hirvonen kertoo.

Cairin ilmanpuhdistaja hyödyntää patentoitua DEP-tekniikkaa, joka on suurien ilmamäärien tehokas, hiljainen ja ympäristöystävällinen puhdistusmenetelmä.

– DEP-suodatintekniikka takaa erittäin suuren ilmanpuhdistuskyvyn äärimmäisen alhaisella ilmanvastuksella sekä itsestään puhdistuvan laitteiston. Self cleaning -ominaisuus mahdollistaa suurien pölymäärien käsittelyn ilman suodattimen vaihtoa. Tämä on tarpeen etenkin rakennuksissa, joissa katto on korkealla, Hirvonen jatkaa.

Cairin ilmanpuhdistuslaitteita on asennettu jo yli 7 500 kiinteistöön ympäri Suomea. Valmistaja antaa laitteelle
viiden vuoden takuun.

– Laitteemme puhdistaa huoneilman lähes sataprosenttisesti kaikenkokoisissa kiinteistöissä ja kaikenlaisista mikrobeista, pienhiukkasista, itiöistä, viruksista ja bakteereista. Se on lupaus, joka pitää, Hirvonen vakuuttaa.

Next article