Etusivu » Oppimisympäristöt » Touhula luo onnellista lapsuutta

Päiväkotiketju Touhula on osa hienoa, suomalaista koulutuksen tarinaa. Varhaiskasvatuslakiin perustuen Touhula on jalostanut mallin, joka takaa kasvatustavoitteiden toteutumisen.

Touhula toimii pääosin kunnissa, joissa on käytössä palvelusetelimalli. Käytännössä päiväkodit ovat siten kaikkien saavutettavissa. Alimmissa tuloluokissa maksu on 0–50 euroa riippuen päiväkotien pedagogisista painotuksista.

Noin 130 päiväkotia toimii 52 kunnassa, joissa noin 10 000 lasta saa varhaiskasvatusta. Ryhmäkoot tulevat laista. Alle 3-vuotiaiden ryhmissä voi olla korkeintaan 12 lasta. Yli 3-vuotiaiden ryhmien enimmäiskoko on 21 lasta. Jokaiselle lapselle tehdään varhaiskasvatussuunnitelma. Yhteydenpito vanhempiin on kiinteää kahvitapaamisineen ja TouGo-sovelluksen kautta.

Touhula Rytmillä varhaiskasvatuksen huipulle

Toimitusjohtaja Sari Saaren mukaan Touhulan tavoite on olla maan arvostetuin varhaiskasvattaja. Sen saavuttamista avittaa varhaiskasvatuslain kymmenen tavoitteen pohjalle rakennettu Touhula Rytmi.

– Vuosi on jaettu neljään kolmen kuukauden jaksoon. Alku painottuu perusasioihin – kuinka ilmaista itseään ja miten toimitaan ryhmissä. Samalla tutustutaan ympäristöön. Myöhemmin mukaan tulee muun muassa kieliä ja matematiikkaa, kertoo Saari.

Touhula Rytmi on pedagogisen toiminnan ja johtamisen kehys. Tilaa jätetään myös yksikköjen omille linjauksille. Työntekijät voivat käyttää osaamistaan varhaiskasvatussuunnitelma huomioiden.

– Päiväkodit budjetoivat toimintansa ja niillä on vapaus toimia raamin sisällä. Autonomia on välttämätöntä, sillä ympäristöt ja kuntien toiveet vaihtelevat. Siksikin panostamme johtajien koulutukseen, Saari toteaa.

Touhulaan tulo on helppoa. Netissä voi täyttää lomakkeen tai pirauttaa päiväkodin johtajalle ja tulla tutustumaan. Joissain kunnissa paikkaa haetaan kunnan kautta. Tarjolla ovat onnellisen lapsuuden ainekset.

Touhulassa tarjolla ovat onnellisen lapsuuden ainekset

Miksi Touhula?

1. Touhulan arvoihin ja varhaiskasvatuslakiin perustuva Touhula Rytmi varmistaa ensiluokkaisen varhaiskasvatuksen.
  2. Osaava henkilökunta takaa turvallisen hoitopaikan ja perheille myönteisen kumppanin.
  3. Tilat ovat uudet ja sisäilmaltaan puhtaat. Päiväkodit ovat myös suhteellisen pieniä.