Etusivu » Kouluttautuminen » Korkeakoulut katsovat tulevaisuuteen
Korkeakoulut

Korkeakoulut katsovat tulevaisuuteen

Kuvat: Getty Images, JAMK ja SeAMK

Korkeakoulut ottavat opiskelijoiden vaatimukset vakavasti. Koulutuspaikan valintaan vaikuttavat oppimisympäristön lisäksi myös muun muassa työllistymisnäkymät. Kahden korkeakoulun edustajat vastasivat kysymyksiimme ja kertoivat opiskelusta heillä.

Heli Toivola

markkinointipäällikkö

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Terhi Junkkari

yksikön johtaja, ETT

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Millaista opiskelu oppilaitoksessanne on, ja tuleeko se muuttumaan?

Heli Toivola: Opiskelu on jo nyt hyvin monimuotoista – voit opiskella monipuolisesti verkossa, kontaktiopetuksessa tai voit suorittaa opintoja avoimen AMK:n kautta.

Meillä voit suorittaa tutkintoja jopa kokonaan verkossa. Ajasta ja paikasta riippumattoman opiskelun tarjonta tulee lisääntymään.

Terhi Junkkari: Opetusmenetelmämme vaihtelevat lähi- ja verkko-opetuksesta simuloinnin ja uusien teknologioiden, kuten virtuaalitodellisuuden (VR), hyödyntämiseen. SeAMKista saa myös hyvät lähtökohdat yrittäjyyteen.

Panostamme kansainvälisyyteen, meillä on laajat verkostot ja vaihtomahdollisuudet ulkomaille.

Kuinka hyvin oppilaitoksestanne valmistuneet työllistyvät?

Heli Toivola: JAMKista valmistuneet työllistyvät hyvin – vuonna 2016 meiltä valmistuneista 88 % oli töissä. Parhaiten työllistyvät tradenomit (93 %), insinöörit (92 %) ja sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset (87 %).

Terhi Junkkari: Liiketalouden, kulttuurin, tekniikan, sosiaali- ja terveys- sekä ruoan tuotannon aloilla tarvitaan nyt ja tulevaisuudessa osaajia. SeAMKista valmistuneista lähes 90 % työllistyy.

Miten teette yhteistyötä hakijoiden kanssa?

Heli Toivola: Sosiaalisen median kanavat ovat pääkanavamme hakijoiden suuntaan ja jaamme opiskelijoiden omia kokemuksia eri kanavissamme. Jamk.fi-nettisivut toimivat päätietolähteenä. Lisäksi tapaamme hakijoitamme messuilla kuten Studiassa sekä oppilaitos- ja varuskuntavierailuilla.

Terhi Junkkari: Käytämme somen ja perinteisen median lisäksi VR- ja AR-sovelluksia sekä ”face-to-face” -tapaamisia messuilla, kouluissa ja yrityksissä. SeAMKin opiskelijat antavat kokemusperäistä tietoa korkeakoulustamme. Tälläkin hetkellä ”Taivastelija” tutkii, millaista opiskelijaelämä on Seinäjoella eli avaruuden pääkaupungissa.

Mikä erottaa oppilaitoksenne muista korkeakouluista?

Heli Toivola: JAMK on vetovoimassa ja laadukkaassa toiminnassa aivan Suomen kärkipäässä. Rakennamme uuden sukupolven korkeakoulua, jossa sekä oppimisen laatu että yhteisöllisyys ovat huippuluokkaa. Myös opiskelijoiden hyvinvointiin ja ohjaukseen panostetaan – ketään ei jätetä yksin.

Terhi Junkkari: SeAMK on tulevaisuudessa entistäkin vastuullisempi korkeakoulu. Panostamme erityisesti uuteen Kiertotalous- ja ilmasto-ohjelmaan. Visiomme on ”paras korkeakoulu opiskelijalle”, joten parhaimpia käyntikorttejamme ovat tyytyväiset opiskelijat.